Методологія Lean Start-up як основа для розробки діджитал продукту

 

Ми використовуємо в своїй роботі багато методик та підходів, що допомагають нам шукати та створювати найкращі діджитал-рішення для наших клієнтів. Раніше в своїх публікаціях ми розповідали про те, як ми успішно скористалися лід юзер методом, проектуючи та створюючи наш UTEX

Втім, будуючи продукти, основою для наших рішень є методологія Lean Start-up, за допомогою якої в світі запущено тисячі успішних стартапів та знайдено багато вдалих рішень. Завдяки цьому методу UTEX виконує свої першочергові завдання та має попит на ринку. Крім того, застосування продуктового підходу та Lean Start-up методології дало нам змогу перетворити істотну кількість наших розробок та комунікаційних кампаній на діючі продукти, що принесли власникам бажані бізнес-результати.

Розробляючи продукти, команда Yedynka DGTL виділила для себе п’ять принципів методу:

  1. На старті проєкту основне питання не в тому, як саме створити даний продукт, а в тому, чи варто його створювати (які цілі стоять перед ним, які задачі має вирішувати)

  2. Якщо рішення дається важко, або є сумніви в його коректності,  користуємося інтерактивною технікою «5 Чому»: для пошуку першопричини проблеми та методів її вирішення повторюйте питання Чому? Відповідь на кожне з них є основою для наступного. Кажуть, що метод винайшли у Toyota

  3. Знайдіть своїх лід юзерів або ідеальних майбутніх клієнтів і починайте спілкуватися з ними якомога скоріше. Протягом усієї роботи уявляйте свою аудиторію. Відштовхуватись варто від їхніх потреб та смаків, а не ваших. В нашій практиці були випадки, коли глибинні інтерв’ю проводилися зі споживачами навіть до початку побудови MVP, коли ми лише розробляли концепцію майбутнього продукту.

  4. Розробка продукту – це постійне дослідження. Постійно оцінюйте свою роботу та робіть висновки. Рухайтеся по колу «створи-оціни-зроби висновки».

  5. Все зазначене потребує також зміни звичайних інструментів управління проектами. Вони мають дозволяти робити постійні заміри результатів та впроваджувати необхідні зміни або навіть повністю змінювати напрям роботи над проєктом в будь-який потрібний момент.

Ми вже відчули ефект від використання продуктового підходу та Lean Start-up методології на наших продуктах і задоволені результатами. А яких принципів роботи дотримуєтесь Ви під час роботи над проектами?

Зв'яжіться з нами
comments powered by Disqus
Дякуємо!

Наш менеджер зв’яжеться з Вами найближчим часом.