Увага з першого кадру та залучення покоління Z: рецепт вдалого відео для соцмереж

Ера телебачення, як єдиного джерела інформації, минає. Близько 70% людей наразі переглядають відео у Мережі з планшетів та смартфонів, тому не сюрприз, що маркетингові агентства все частіше використовують цей вид контенту в своїх кампаніях. До того ж відомо, що інтернет-користувачі запам’ятовують до 95% інформації з відео, а показник завершеності сягає до 90%. Тому ділимось досвідом та розповідаємо про тренди 2020 року.

- Як показують дослідження Wyzowl,  87% юзерів тримають телефони вертикально. І це змушує SMM-маркетологів підлаштовувати свій контент. До того ж користувачі звикли до формату stories, і цей тренд поширився на інший функціонал і соцмережі.

- Цей рік і далі будуть трендові теми на зразок «зроби сам» (DIY — Do It Yourself) та ролики, що допомагають юзерам щось придбати, зробити вибір між декількома товарами.

- Через велику кількість інформації в мережі юзери все швидше гортають стрічку новин у соцмережах. До того ж час концентрації на об'єкті представника покоління Z, а такі складають великий відсоток в Інтернеті, постійно зменшується. SMM-маркетологам стає важче утримати увагу аудиторії. Тому короткі ролики залишаються у трендах, адже мають шанс, що їх додивиться значна частина аудиторії.

- Не можемо не згадати ще і про стоп-моушен (анімації з картинок). Для їх створення потрібен телефон чи камера, штатив і мінімальні вміння монтажу. Цей вид контенту створює величезне поле для творчості, тому його все частіше зустрічаємо у стрічках.

- Варто пам’ятати про свою ЦА, зазвичай її складає молоде покоління. Юзери вимагають правди, світу без прикрас, історій, які мали місце у їхньому досвіді. Тому бодіпозитив, фіксування реального життя та блогерство продовжать домінувати в Мережі.

- Кожне відео має бути придатним для перегляду без звуку. Не всі користувачі гортатимуть стрічку в умовах, що дозволяють відтворити аудіо, тому титруйте все, що зможете.  Значна аудиторія так потребує текстового супроводу, що навіть вмикає субтитри в YouTube, але, як відомо, текст не завжди правильно зчитується програмою,  що спричинює помилки. Тому краще приділити цьому час, але бути впевненим у своєму ролику.

- Аби юзери звернули увагу на ваш ролик і зупинились його переглянути – зробіть заставку та перші кадри максимально яскравими. Перші секунди вирішать долю всієї роботи, яким би цікавим не був подальший матеріал. Тому спочатку приверніть увагу, назвіть проблему чи питання, а далі описуйте рішення і подавайте головну інформацію.

Головна наша порада – слідкуйте за своєю аудиторією та будьте готові до експериментів! Та не забудьте підписатись на наші сторінки у соцмережах, де ми ділитимемось досвідом успішного існування у світі діджитал.

Зв'яжіться з нами
comments powered by Disqus
Дякуємо!

Наш менеджер зв’яжеться з Вами найближчим часом.