Тренди та новий функціонал Instagram 2020-го: без паніки пояснюємо, як з цим жити

Instagram постійно змінює алгоритми роботи, додає нові функції та можливості урізноманітнення контенту. Все, що залишається SMM-маркетологам – це просто слідкувати за нововведеннями та використовувати їх на свою користь. Ділимось з вами трендами і новинами світу Instagram та розбираємо, що з цим далі робити.

  1. Пости паніки та думок про долю SMM – не рідкість з моменту новини про заплановане зникнення позначки про кількість лайків. Користувачі зможуть лише побачити список акаунтів, що вподобали пост. Але якщо детально розглянути ситуацію, то можна знайти і здобутки такого рішення: у юзерів з’явиться мета робити більше хорошого контенту, який захочуть прокоментувати чи зберегти.
  2. Маски для Storiesстали одною з трендових функцій минулого року та не втрачають актуальність. Створити свою маску може кожен – це спричинило велику конкуренцію та бажання зробити щось оригінальніше за інших. SMM-маркетологи вже активно використовують цю функцію на користь бренду, прорекламувавши його ще в цьому напрямі.
  3. 2019-й показав, що користувачі люблять фото людей. Юзери хочуть у Instagram спілкування, обговорення, емоцій, а не комунікації з брендом без обличчя. Варто залучати амбасадорів, лідерів думок аби привернути увагу підписників.
  4. Instagram продовжує боротьбу з ботами, накруткою лайків та підписників. Це створить рівні умови для блогерів і брендів, які хочуть працювати з рекламодавцями.
  5. Тренд на природність у житті перенесено і в Instagram! Усім відома історія Тобі Харрімана, фото якого було прикрито через зображені на ньому різнокольорові гори. Мережа вирішила, що на світлині є фотошоп, тому попередила юзерів про це. Тому чим менше відредаговане фото, тим краще. Стосується це і блогів та брендів: користувачі не хочуть «вичесані» картинки ідеальних облич та зафотошоплених продуктів, їм потрібна природність.
  6. 2020-й мережа розпочала з низкою нового функціоналу. Наприклад, зручним для SMMстало розширення статистики: розробники додали пункт, що показує, які публікації та історії залучили більше підписників. Також тепер вгорі у вкладці «Діяльність» зібрані усі активні історії, на яких позначений акаунт. Корисною для брендів є функція встановлення мінімального віку підписників, які можуть бачити сторінку (наприклад, виробник алкоголю може заборонити доступ юзерам, молодше 18 років). Змін зазнав і розділ повідомлень: тепер діалоги переміщаються в папку «Основні» або «Загальні». У другу можна переносити розмови, які не потребують швидкої відповіді та push-сповіщення про нове повідомлення.

Одна з найважливіших частин роботи SMM-маркетологів – знати всі новини функціоналу та трендів мереж і експериментувати. Instagrаm створив необмежений простір для творчості юзерів і SMM-маркетологів, варто лише навчитись ним правильно користуватись. Будьте в тренді та розвивайтесь разом з Yedynka!

Зв'яжіться з нами
comments powered by Disqus
Дякуємо!

Наш менеджер зв’яжеться з Вами найближчим часом.