Як досягти високого ROAS, а потім подвоїти його

Як досягти високого ROAS, а потім подвоїти його? Розповідаємо в нашому кейсі для меблевої компанії з Естонії.

 Завдання: Підвищити дохід на 30% та привести свій ROAS до показника 1 до 10. Структурувати продажі, щоб впевненіше планувати кроки для розвитку бізнесу. Налаштувати взаємодію та комунікацію в ланцюжку агенція-клієнт.

 Ситуація на ринку: Попри присутність на ринку Естонії таких глобальних гравців як JYSK та IKEA, основну частку на ринку продажу меблів займають локальні бізнеси. Це призвело до зростання конкуренції до такого рівня, що частки ринку, які займають ці компанії, перерозподіляються буквально кожного тижня. Приблизно десять гравців змагаються за відносно невелику (зважаючи на 1,3-мільйонне населення країни) кількість потенційних клієнтів.

 Рішення

Перед стартом робіт ми провели аудит поточного стану справ та проаналізували роботу наших конкурентів та їхні показники, доступні у відкритих джерелах. На основі аудиту та аналізу конкурентів ми розробили абсолютно нову промо-стратегію.

Крім аудиту діджитал-присутності, разом з клієнтом провели загальний розбір статистики продажів, щоб зрозуміти на яку категорію товарів треба в першу чергу зробити акцент. Базуючись на цьому, підготували медіа-плани для старту роботи у Facebook Ads Manager та Google Ads.

Паралельно з підбором ключових слів, таргетів та написанням текстів рекламних оголошень, наш дизайнерський відділ працював над створенням шаблонів для банерів, які нам були потрібні для A/B тестування. Висока конкуренція в сегменті змушувала шукати нові варіанти для зростання бізнесу, тому процес генерації нових ідей не зупинявся впродовж усього співробітництва.

 Результати

 Вже у перший місяць плідної роботи ми зменшили середній Cost per Purchase з 90 євро (результат попередньої агенції) до 41 євро за купівлю.

 У подальшому продовжили нарощувати дохідність та підвищувати наш ROAS з 1 до 6 (за другий місяць роботи; результати попередньої агенції були нижчими) до 1 до 9,8 (по завершенні п'ятого місяця співпраці).

 Загалом, нам вдалося тричі перевершувати рекорди клієнта по дохідності за місяць.

За півроку спільної роботи ми не один раз змінювали стратегію просування, протестували безліч гіпотез, налаштувань та креативів. Завдяки цьому клієнт зміг впевнено планувати подальший розвиток свого бізнесу та відкрити нові напрямки своєї підприємницької діяльності.

 Ми завжди були на зв'язку з клієнтом (короткі зустрічі для визначення статусу задач не менше двох разів на тиждень, переписка - майже щодня) і фактично виконували функцію маркетингового та сейлз відділів на аутсорсі. Ми, звісно ж, не брали на себе спілкування з покупцями, але разом з клієнтом вирішували, які товари будуть користуватися більшим попитом в цьому сезоні, що буде актуальним наступного тижня, а що краще деякий час не рекламувати взагалі.

Наша задача була не лише в створенні картинок, текстів та вдалих таргетів, ми будували стратегію продажів, гарантуючи таким чином клієнту результат, на який він очікував.

 Бонус: Після налаштування процесів в PPC та виходу продажів на бажаний клієнтом рівень (і навіть вище!) ми отримали замовлення на SMM-підтримку Facebook та Instagram-сторінок клієнта. Оскільки ми вже добре знали нішу і вподобання цільової аудиторії, нам вдалося оперативно написати SMM-стратегію, залучити дизайнера до створення креативів та запустити сторінки бренда, які до цього фактично не оновлювались. Приємний наслідок такого рішення - налаштування діалогу з покупцями на зручних для них майданчиках, приємний вигляд усіх соцмереж компанії і значне зростання Brand Awareness.

Зв'яжіться з нами
comments powered by Disqus
Дякуємо!

Наш менеджер зв’яжеться з Вами найближчим часом.