Тролі у новому десятилітті: якої користі від них чекати

Тролі та хейтери з’явилися в онлайн-середовищі досить давно. Це люди, яких психологи та соціологи розглядають як осіб, що порушують етику взаємодії онлайн та прийняті правила комунікації. Ще донедавна вважалося, що це малоосвічені особи з невисоким рівнем доходу. Але наразі достеменно відомо, що тролями можуть бути юзери різних аудиторій. Відповідно до новаторського підходу, це явище несе в собі не лише негатив, а й користь.

Тролі – це категорія людей, яка може активізувати увагу на важливих темах, що стосуються вашого бренду.  Слід пам’ятати, що тролі та хейтери ніколи не відвідують сторінки тих, хто не створює цікавого контенту. Вони звертають увагу на тих, хто чогось вартий.

Перш за все тролів хвилюють недоліки пов’язані з продуктом або ж сервісом. Тому слід стежити за тим, на які теми направлено агресивну увагу, щоб розуміти, що варто проаналізувати та дослідити.

Виокремлювати корисну для вас інформацію з усього потоку негативу – завдання не просте, але важливе:

  1. Потрібно навчитися знаходити конструктив та відповідати їм предметно й чітко, а не «годувати троля», відповідаючи на кожен його коментар.
  2. Варто переводити дискусію в особисті повідомлення, де троль не має переваги. Слід пам’ятати, що спілкуючись з тролями, ви публічно демонструєте свою позицію.
  3. Відправляти хейтера в бан марна справа, адже це роздратує його ще більше, а потім він прийде вже під іншим ніком.
  4. Видалення коментарів також може спровокувати троля до активніших дій. Можна приховати коментарі, але і це 100% забезпечить успіх, адже користувачі, які вже встигли побачити коментар, можуть стати на захист троля.
  5. Найефективніше вирішенням цієї проблеми – публічне спілкування.
  6. Щоб комунікація була максимально ефективною, варто скласти офіційні правила для спілкування з херейтерами. За таких умов вони з ворога перетворяться на порадників та корисних критиків.

Соцмережі – це місце, де люди не бояться висловити свою думку. SMM-маркетологи мають вміти з цим боротись та використовувати хейтерів і тролів у свою користь.

Тож зберігайте спокій, слідкуйте за новинами та користуйтесь нашими порадами для успішного просування свого бренду.

Зв'яжіться з нами
comments powered by Disqus
Дякуємо!

Наш менеджер зв’яжеться з Вами найближчим часом.